(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Mandlovo - ořechové sušenky ( z bílků)
Potřebné ingredience
4 bílky
9 dkg moučkového cukru
10 dkg hladké mouky
10 - 12 dkg směsi nasekaných ořechů nebo mandlí
trochu prášku do pečiva
Postup přípravy
Z bílků ušleháme sníh, všleháme cukr, opatrně vmícháme další přísady.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme do růžova.
Vychladlé těsto zabalíme do utěrky a dáme do druhého dne do lednice (myslím že není nutné,ale dělám to tak).
Druhý den nakrájíme těsto na slabé plátky (nejlépe na kráječi), rozložíme na plech a sušíme.
Vzniknou křehké, křupavé, moc dobré suchárky vhodné na předvánoční i vánoční mlsání.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme do růžova.
Vychladlé těsto zabalíme do utěrky a dáme do druhého dne do lednice (myslím že není nutné,ale dělám to tak).
Druhý den nakrájíme těsto na slabé plátky (nejlépe na kráječi), rozložíme na plech a sušíme.
Vzniknou křehké, křupavé, moc dobré suchárky vhodné na předvánoční i vánoční mlsání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé